top of page

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een sessie boeken?

​Fotosessies kan je enkel reserveren via mail (niet via de telefoon of facebook). Sessies kunnen gepland worden in de week, zowel overdag als ’s avonds alsook in het weekend (ja, ook op zondagvoormiddag). Het aantal beschikbare plaatsen is weliswaar beperkt dus je mailt me best meerdere opties waarop jullie graag zouden komen. Voor een huwelijksreportages spreken we vooraf in Oostakker af om kennis te maken.   

Hoe ver vooraf kan ik best boeken?

​Tijdens drukke periodes (in schoolvakanties, tijdens de zomer en voor de communies) zit mijn agenda snel vol. Wacht dus niet te lang om een afspraak vast te leggen: voor communies best twee maanden voor het feest, voor een huwelijksreportage minstens  een half jaar op voorhand.    

Wat trekken we aan voor een sessie?

Draag waar je je lekker in voelt maar probeer de outfits toch een beetje op elkaar af te stemmen. Drukke prints of opschriften zijn geen goed idee. Donkere achtergronden vragen donkere outfits, lichte achtergronden zijn het mooist met een lichte outfits.

Ik heb een sessie op een buitenlocatie geboekt maar het regent. Mijn zoontje is ziek. Wat nu?

Kinderen worden ziek. In België is het weer vaak onvoorspelbaar. Bij slecht weer of ziekte, verleggen we de sessie. Geen probleem. Contacteer me wel zo snel mogelijk, liefst 24 u op voorhand (via een sms: 0475/94.14.77.) en we maken een nieuwe afspraak. Dit is ook een goede reden om tijdig een sessie te reserveren. Er kan namelijk altijd iets tussenkomen.

Wanneer en hoe rekenen we af?

​We rekenen meteen na de sessie ter plaatse cash af. Vooraf overschrijven kan ook. Breng dan zeker je betalingsbewijs mee.    

 

 

Hoeveel foto’s krijgen we?  

Het aantal afgewerkte beelden is afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, de achtergrond maar ook ‘goesting’ van de modellen. Voor een sessie van een half uur mag je rekenen op 20 tot 30 foto’s. Voor een shoot van een uur gemiddeld 40 tot 60.  

Hoe ontvang ik de foto’s?

Eens klaar met de verwerking, ontvangen jullie via mail een link naar een speciale website waar jullie de bestanden kunnen downloaden. De foto’s blijven daar minstens een maand staan. Je kan de link ook doorsturen naar vrienden en familie. Sla de bestanden thuis zorgvuldig op, en maak een extra back up. Zelf kan ik onmogelijk alle sessies eindeloos bewaren.  

Wat is de levertermijn?

Fotograferen is maar een deel van het werk. Na de sessie ga ik met jullie beelden aan de slag: ik selecteer de mooiste beelden en bewerk ze nadien één voor één.  Studioshoots en buitenreportages zijn gemiddeld na twee weken klaar. Als jullie de foto's voor een bepaalde datum nodig hebben, gelieve mij dit dan te laten weten tijdens de boeking. Voor huwelijksreportages is de levertermijn afhankelijk van de drukte van het moment, gemiddeld anderhalve .

 

Kan ik mijn foto's zelf afdrukken?

Ja. Je ontvangt na de sessie alle geslaagde foto’s in hoge resolutie. Dat wil zeggen dat ze groot genoeg zijn om af te drukken of te laten afdrukken. Hou er rekening mee dat veel goedkopere labo's de foto's zelf nog bewerken, hetgeen als gevolg heeft dat de kwaliteit soms erg wisselend kan zijn.  

 

Mag ik de bestanden delen op Facebook/Instagram?

Als kleine zelfstandige moet ik het hebben van mond aan mond reclame. Het doet met dus altijd veel plezier om de foto’s te zien verschijnen op sociale media. Jullie ontvangen de bestanden in twee formaten: in hoge resolutie voor afdrukken en in lage resolutie met mijn logo voor online gebruik. Gelieve online enkele de lage resolutie bestanden met logo te gebruiken. (Mijn facebookpagina mag natuurlijk ook altijd ;-) )  

Kan ik ook cadeaubons kopen?

​Natuurlijk. Voor elke formules heb ik cadeaubons liggen. Deze kan je gewoon komen halen in Oostakker, of ze worden na overschrijven opgestuurd naar jullie thuis.

bottom of page